PRZEPIS Składniki: 2 jajka 2 łyżeczki kwaśnej śmietany 2 kromki bagietki łyżka masła pieprz, sól Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 200st C. Do każdej kokilki włożyć po 1 łyżeczce śmietany. Włożyć na chwilę do piekarnika (minutę – dwie). Kromki bagietki posmarować masłem, posypać przyprawami. Po wyjęciu kokilek z piekarnika rozbić w każdej po 1 jajku, następnie oprószyć solą i pieprzem. Włożyć…
PRZEPIS Składniki: 1/2 dojrzałego awokado 2 owoce kiwi 1 łyżeczka soku z limonki 180 g jogurtu naturalnego miód do smaku liście mięty Przygotowanie: Obrane awokado i kiwi wrzucić do blendera razem z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką masę. Przelać do szklanek, podawać udekorowane świeżą miętą.
PRZEPIS Składniki: 1 bagietka, pokrojona 1 łyżka masła szklanka startego sera, użyłam sera typu cheddar ale równie dobrze sprawdzi się gouda 1 łyżka musztardy sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Masło roztopić w garnuszku razem z serem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Kiedy ser całkowicie sie rozpuści, wymieszać dokładnie. Kromki bagietki…
PRZEPIS Składniki: ciasto francuskie jajka kiełbaski lub frankfurterki sól i pieprz do smaku natka pietruszki kolkilki (ramekiny) lub foremki na muffinki Przygotowanie: Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty i włożyć do ramekinów lub foremek na muffiny, zawijając dekoracyjnie brzegi. Pokroić frankfurterki na drobne kawałki. Do każdej kolkilki wypełnionej ciastem francuskim wrzucić po kilka kawałeczków kiełbaski i wbić po jednym jajku, w…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.