Bagietka zapiekana z pastą serowo – musztardową

BiteDelite-767

BiteDelite-762

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 bagietka, pokrojona
  • 1 łyżka masła
  • szklanka startego sera, użyłam sera typu cheddar ale równie dobrze sprawdzi się gouda
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 st C.
  2. Masło roztopić w garnuszku razem z serem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Kiedy ser całkowicie sie rozpuści, wymieszać dokładnie.
  3. Kromki bagietki ułożyć na blasze, na każdej rozsmarować łyżeczkę serowej pasty.
  4. Zapiekać przez kilka minut, do zarumienienia.
  5. Podawać.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?