To jedna z moich ulubionych wiosenno-letnich przystawek. Typowo włoski smak przełamany słodkimi owocami. Idealna na lunch lub starter obiadowy. PRZEPIS Składniki: 1 garść rukoli kilka truskawek, umytych, obranych i pokrojonych 2 plasterki szynki prosciutto paluchy grissini świeżo zmielony pieprz Dressing: 1 łyżka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki miodu szczypta pieprzu Przygotowanie: Składniki na dressing wymieszać. Aby dressing stał sie gęstszy, podgrzewać…
Świetna na upalne letnie dni, może być podawana samodzielnie, jako przystawka lub dodatek np. do grillowanego kurczaka czy szynki parmeńskiej. PRZEPIS Składniki: 1/4 szklanki posiekanej świeżej mięty 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka soku z limonki 1 łyżka miodu kulki wydrążone z 1/2 melona z miąższem koloru zielonego Przygotowanie: W miseczce wymieszać posiekaną mięte z sokiem z pomarańczy, limonki i…
Cudowne połączenie słodkich owoców, delikatnego twarogu z wytrawnym smakiem rukoli i nutką pieprzu. Jedna z moich ulubionych fit-sałatek! Składniki: rukola truskawki ser biały płatki migdałowe ziarna słonecznika syrop balsamiczny Przygotowanie: Liście rukoli ułożyć na talerzu. Truskawki dokładnie umyć, obrać ze szypułek, pokroić i ułożyć na rukoli. Następnie posypać pokruszonym serem białym i uprażonymi płatkami migdałów oraz ziarnami słonecznika. Skropić sosem…
Bardzo prosta i smaczna delikatna sałatka z jednym z moich ulubionych warzyw. Składniki: 3-4 gotowane a najlepiej pieczone małe buraczki garść roszponki garść rukolibiały ser kozi prażone na patelni płatki migdałów odrobina oliwy z oliwek i wysokiej jakości sosu balsamicznego Przygotowanie: Buraczki piec w skórce na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez ok 1,5 h (jeśli nie mamy…
Składniki garść świeżego szpinaku 1/3 dojrzałego awokado 1-2 kiwi garść rodzynek sezam sos balsamiczny lub słodki: oliwa z oliwek, sok z cytryny, odrobina miodu
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.