Pieczone pomidory z oliwkami i parmezanem

MG_1691

MG_1699

MG_1692

 

PRZEPIS

Składniki

  • 1-2 całe pomidory, pokrojone w plastry (polecam sparzyć wcześniej wrzątkiem i ściągnąć skórki – będą o wiele smaczniejsze)
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • czarne oliwki, pokrojone
  • kromka chleba, pokruszona
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek do skropienia

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 220°C.
  2. Pokrojone pomidory ułożyć na talerzu żaroodpornym.  Posypać pokruszonym chlebem i startym parmezanem ułożyć pokrojone oliwki.
  3. Skropić obficie oliwą z oliwek i włożyć do piekarnika na 10-15 minut.
  4. Podawać jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?