Będzie zdrowo :) O znakomitych właściwościach zdrowotnych kaszy jaglanej już pisałam. Uwielbiam ją w wersji na słodko jak i słono. Dzisiaj bardzo szybka i prosta w przygotowaniu wariacja na temat kaszy jaglanej z nutką bazylii i oregano.
PRZEPIS
Składniki:
- 1\2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- garść czarnych oliwek
- świeża bazylia
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej (opcjonalnie)
- przyprawy: sól morska, pieprz, bazylia i oregano
Przygotowanie:
- Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i przyprawy, pozostawić na małym ogniu. Wszystko dokładnie mieszać pilnując aby kasza się nie przypaliła.
- Dodać kukurydzę i pokrojone oliwki. Ponownie wymieszać i przełożyć do miseczki.
- Posypać liśćmi świeżej bazylii.
- Gotowe.