Gruszki z wiśniowo – truskawkowym sosem

6108788088_0474eef048_z

6108787900_c0150590fc_z

6108751456_e417b555a3_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 dojrzała gruszka
  • 1 łyżka cukry wanilinowego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 3-4 truskawki
  • 1/2 szklanki wiśni
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego
  •  starta skórka z pomarańczy i cytryny
  • pokruszone orzechy

Przygotowanie:

  1. Gruszki obrać i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne.
  2. Zagotować wodę z cukrem waniliowym, brązowym cukrem, skórkami z cytryny i pomarańczy. Zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut.
  3. Dodać gruszki i gotować pod przykryciem przez ok 20 minut, aż gruszki będą miękkie.
  4. Sok jabłkowy podgrzać, dodać do niego truskawki z wiśniami oraz startą skórkę z pomarańczy.
  5. Na talerzu ułożyć gruszki, na każdą połówkę wyłożyć podgrzane owoce i polać sosem.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?