Figi z szynką parmeńską i kozim serem

figi8102768142_442b9f412f_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 świeża figa
  • 1 plasterek szynki prosciutto
  • około 1 łyżki sera koziego
  • 1 łyzka octu balsamicznego z dodatkiem szczypty cukru
  • 2-3 pistacje, pokruszone
Przygotowanie:
  1. Szynkę pokroić na mniejsze plasterki i zapiec w piekarniku lub na grillu aż stanie się chrupiąca.
  2. Przekrojoną na pół figę ułożyć na talerzu razem z serem. Skropić octem balsamicznym i posypać pistacjami.
  3. Dodać podpieczoną szynkę
  4. Podawać na przystawkę.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?