Trout with Orange & Carrots

bitedelite-pstrag-w-pomaranczach-77431

bd-pstrag-w-pomaranczach-77381

RECIPE

Ingredients:

  • 2 trout, gutted and cleaned, heads and tails removed
  • 25g flaked almonds, toasted
  • 2 oranges
  • 2 tablespoons butter
  • baby carrots
  • 3 potatoes, cut into wedges
  • 1 easpoon honey

Directions:

  1. Preheat oven to 190°C.
  2. Cut each potato in half lengthwise. Cut each half, lengthwise, into 4 equally sized wedges. Add the potato wedges to a large mixing bowl with the salt and pepper. Mix well and bake about 30 min.
  3. Line a sheet pan with foil. Place the potato wedges, skin side down, on the foil. Be sure to space evenly, so they cook uniformly. Bake for 35 minutes, or until well browned, crusty edged, and tender. Serve immediately, sprinkled with more salt if desired.
  4. Squeeze the juice of 1/2 an orange and pour over the fish, reserve the other 1/2 of the orange for garnish. Sprinkle with the salt and pepper. Place the butter on each fish and cook in the oven for 20 minutes or until the flesh is tender.
  5. Peel and slice 1 remaining orange, blend with the honey in a small pan, add baby carrots and bring to the boil and stir until thickened.
  6. Serve each fish garnished with a sprinkling of flaked almonds and twists of orange cut from the remaining fruit with baked potatoes and sweet glazed carrots.
Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?