Roasted Tomato Crostini

A9BiteDelite-grzanki-po-wlosku-0713

A9BiteDelite-grzanki-po-wlosku-0714

These small bite size toasts are fantastic for an aperitif.

RECIPE

Ingredients:

  • 1/2 loaf ciabatta or baguette, cut on a diagonal into 1-2 cm pieces
  • 250g ripe tomatoes, cut into four pieces each
  • 1-2 garlic gloves
  • 3 tablespoons extra-virgin olive plus more for drizzling
  • sea salt and freshly ground black pepper
  • fresh basil leaves, coarsely chopped

Directions:

  • Combine tomatoes and olive oil in a large bowl. Season with salt and pepper. Mix well.
  • Rub one side of toasted bread with cut sides of remaining garlic clove.
  • Drizzle bread with oil.
  • Arrange crostini slices on a baking sheet. Spoon some tomato mixture on top of each crostini.
  • Season to taste with salt and pepper.
  • Bake 10 min at 180 C.
  • Add chopped basil.

 

Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?