Red Currant Pie with Coconut Meringue

7500153246_f594effa4e_z

7500152992_95f6c99635_z

7500152796_894c79c470_z

RECIPE

Ingredients:

Dough

  • 200 g all-purpose flour
  • pinch of salt
  • 120 g butter
  • 1/2 cup white sugar
  • 1 egg
Coconut Currant Meringue Filling:
  • 3 egg whites
  • 1/2 cup white sugar
  • 100 g desiccated coconut
  • 600 g red currants
Directions:
  1. In a medium bowl, whisk flour, butter, sugar, egg and pinch of salt until mixture forms dough.  Wrap in plastic wrap and let rest in the refrigerator for 30 minutes.
  2. Preheat oven to 160 °C. Roll out dough into approximately an 20x24cm and place into a pan.  Bake for 25 minutes, or until golden-yellow.  Remove from oven and cool slightly.
  3. Raise oven to 150 °C.
  4. To prepare the filling, beat egg whites in a medium bowl until stiff.  Add sugar and beat for 5 minutes. Add coconuts and mix.
  5. Fold currants into meringue and spoon into slightly cooled crust.
  6. Smooth mixture evenly into crust.
  7. Bake in the oven for 30 minutes, or until top is lightly browned.
Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?