Plum Skillet Cake

BiteDelite-ciasto_sliwkowe_z_patelni-9457

BiteDelite-ciasto_sliwkowe_z_patelni-9463

BiteDelite-ciasto_sliwkowe_z_patelni-9468

RECIPE (Martha Stewart inspiration)

Ingredients

  • 4 tablespoons  butter, room temperature, plus more for skillet
  • 1 cup flour, plus more for skillet
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1/4 tsp baking soda
  • 1/2 tsp salt
  • 3/4 cup sugar plus 2 tablespoon for plums
  • 1 large egg
  • 1/2 cup buttermilk
  • 3-4 ripe  plums,  sliced

Directions:

  1. Preheat oven to 180°C. Butter a cast-iron skillet (8″ or 9″ works best), dust with flour, then tap out excess.
  2. Mix together flour, baking powder, baking soda, and salt.
  3. Beat butter and sugar with a mixer on medium speed until pale and fluffy.
  4. Beat in egg.
  5. Add flour mixture with buttermilk.
  6. Pour batter into prepared skillet, and smooth top with a spatula.
  7. Bake about 15 min until the cake is halfway done baking before adding the plums.
  8. Add the plums on top and sprinkle with remaining 2 tablespoons sugar.
  9. Bake until golden brown and a toothpick inserted into the center comes out clean, 25-35 minutes more.
  10. Let cool slightly.
  11. Serve with ice cream.

 

Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?