Crispy Gratin

eDelite-zapiekane-ziemniaki-1972 eDelite-zapiekane-ziemniaki-1981

RECIPE

Ingredients:

  • 2 tablespoons butter
  • 500g potatoes, cut crosswise into slices
  • 3/4 cup grated gouda cheese
  • 1 cup heavy cream
  • 1 teaspoon salt
  • 1 teaspoon freshly ground black pepper

Directions:

  1. Preheat oven to 200°C.
  2. Butter a baking dish with 1 tablespoon butter.
  3. Arrange a 1/3 of the potatoes, overlapping slightly, in the dish.
  4. Sprinkle with 1/3 cup cheese. Repeat with two more layers of potatoes, gouda cheese and crushed remaining butter.
  5. Combine cream, salt, pepper in a bowl. Pour over potatoes.
  6. Bake 20-30 minutes covered with baked foil.
  7. Remove foil and continue baking until potatoes are crispy and top is browned, 20 to 30 minutes.
Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?