Chocolate Berries Cake

©BiteDelite-ciasto-czekoladowe-35311©BiteDelite-ciasto-czekoladowe-3517©BiteDelite-ciasto-czekoladowe-3526

RECIPE adapted from Linda

Ingredients for the cake:

  • 1 1/3 cup flour
  • 1/2 cup cocoa powder
  • 1 teaspoon baking powder
  • pinch of salt
  • 130g butter, softened
  • 1 cup brown sugar
  • 2 eggs
  • 1 egg yolk
  • 100g dark chocolate, melted
  • 1/2 vanilla powder
  • 3/4 cup milk

Frosting

  • 250 g mascarpone cheese
  • 1/3 cup cocoa powder
  • 1/3 cup powdered sugar
  • 240 ml heavy cream
  • 300g frozen or fresh berries
  • powdered sugar

Directions:

  1. Butter two 18 cm cake pans and dust with extra coca powder.
  2. Mix flour, salt, bakind powder and cocoa powder in a bowl. Set aside.
  3. Whip butter and brown sugar in a large bowl until light and fluffy. Ad eggs, yolk, melted chocolate and vanilla and mix until smooth.
  4. Add flour mixture and milk. Divide batter between the prepared pans smoothing of the top with a spoon.
  5. Bake 25 min in 170 C or until a pick comes out clean.
  6. Whip mascarpone with cocoa powder and sugar until creamy.
  7. Add heavy cream and whip a while.

 

 

Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?