Broccoli with cream cheese tart

6970215604_64ab649aed_z6970215974_972953e316_z

7116293995_16db660f9b_z

6970215740_befa4cb38d_z

RECIPE

PIE CRUST

Ingredients

  • 300 g flour
  • 150 g butter
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2-1 nutmeg powder
  • 3 tablespoons ice water

Directions

  1. Sift the flours into a large bowl. Add the butter and water, salt and nutmeg.
  2. Mix all ingredients until they are combined and the dough forms a nice round ball. Wrap in plastic wrap, and chill for at least 30 minutes before rolling.
  3. Using a rolling pin flatten the dough quite thinly.
  4. Roll out dough, and put in a pie plate. Fill with desired filling and bake.
  5. Bake at 180 C until golden brown.
TOPPING
Ingredients:
  • 2 eggs
  • broccoli florets, cut small
  • 150g cream cheese
  • 1/2 cup heavy cream
  • salt and freshly cracked black pepper
Directions:
  1. Steam broccoli 3 to 4 minutes. Pat dry. Scatter broccoli over cooked pie crust.
  2. Beat cream cheese until smooth. Beat in cream, eggs. Season with salt and pepper.
  3. Pour cheese mixture over broccoli. Sprinkle top with parmesan cheese.
  4. Bake until set, 35 minutes or until browned and filling is set.
  5. Serve warm or at room temperature.
Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?