PRZEPIS
Składniki:
- 2 kromki chleba
- 4-6 małych pieczarek, umytych, osuszonych i pokrojonych
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 3 łyżki wody
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 łyżka pokrojonego w cienkie plasterki parmezanu, może być starty
- pietruszka
- świeżo zmielony pieprz i sól
Przygotowanie:
- Na rozgrzanej patelni lub w tosterze zrumienić chleb.
- Następnie rozgrzac na patelni oliwę, dodać czosnek i chwilę smażyć. Dodać 3 łyżki wody i pokrojone pieczarki, smażyć ok 4-5 minut.
- Przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekana pietruszkę. Wymieszać.
- Grzanki ułożyć na talerzu, na grzanki przełożyć przysmażone pieczarki, posypać parmezanem.
- Skropić dodatkowo oliwą z oliwek i podawać.