Śnieżne kule orzechowe

8284688184_33f48f9b81_z

8283628761_9a381bef6f_z

PRZEPIS (ok. 14 kulek)

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki orzechów włoskich, drobno zmielonych
  • cukier z prawdziwą wanilią (można kupić gotową mieszankę w saszetce Kotanyi)
  • 50g miękkiego masła
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki cukru pudru do obtoczenia kulek
Przygotowywanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 150°C.
  2. Mąkę wymieszać ze zmielonymi orzechami, cukrem z wanilią i szczyptą soli.
  3. Dodać masło i wszystko razem wyrobić na gładkie ciasto.
  4. Uformować małe kulki, które układać na papierze do pieczenia, zachowując kilkucentymetrową odległość między nimi.
  5. Piec przez ok 30 min.
  6. Zaraz po wyjęciu z piekarnika jak troszkę przestygną ale kiedy nadal będą ciepłe obtoczyć w cukrze pudrze.
  7. Wystudzić i jeszcze raz posypać cukrem pudrem.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?