Pieczarki faszerowane serkiem

Te wyśmienite grzybki sprawdzą się nie tylko jako imprezowa przekąska! Ich przygotowanie jest proste i niezbyt czasochłonne, możecie je przygotować kiedy tylko najdzie Was ochota.

PRZEPIS (1 porcja)

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki umyć, oczyścić i wyciąć nóżki.
  2. Serek połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Kapelusze ułożyć na blasze. Napełnić je farszem.
  4. Posypać parmezanem i okruszkami.
  5. Zapiekać ok. 20-25 minut w temperaturze 160st. C.
  6. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać posiekanym szczypiorkiem.
Follow:

Komentarzy: 3

  1. kasia
    23/05/2017 / 21:02

    Nikt nigdy nie wymyśli lepszego zestawienia smaków jak pieczarki i ser. Kocham !!!

  2. Daria
    25/05/2017 / 15:17

    Bardzo ciekawa propozycja, idealnie nadaje się na starter :) Chętnie wypróbuję :)

  3. Bartosz
    18/10/2017 / 10:19

    Świetny przepis. bardzo ciekawy blog, bo można poczytać i o życiu codziennym i o gotowaniu :)

Skomentuj