Te wyśmienite grzybki sprawdzą się nie tylko jako imprezowa przekąska! Ich przygotowanie jest proste i niezbyt czasochłonne, możecie je przygotować kiedy tylko najdzie Was ochota.
PRZEPIS (1 porcja)
Składniki:
- 8 pieczarek
- 3 łyżki twarożku, Wieluń Mój Ulubiony
- 1 łyżka majonezu, najlepiej domowego
- sól i pieprz
- odrobina parmezanu
- 1 łyżka okruszków startego chleba lub bułki
- świeży szczypiorek
Przygotowanie:
- Pieczarki umyć, oczyścić i wyciąć nóżki.
- Serek połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Kapelusze ułożyć na blasze. Napełnić je farszem.
- Posypać parmezanem i okruszkami.
- Zapiekać ok. 20-25 minut w temperaturze 160st. C.
- Po wyciągnięciu z piekarnika posypać posiekanym szczypiorkiem.
Nikt nigdy nie wymyśli lepszego zestawienia smaków jak pieczarki i ser. Kocham !!!
Bardzo ciekawa propozycja, idealnie nadaje się na starter :) Chętnie wypróbuję :)
Świetny przepis. bardzo ciekawy blog, bo można poczytać i o życiu codziennym i o gotowaniu :)