Ciasto czekoladowe z gruszkami

8178515019_82c938c873_z 8178545614_eff29d2888_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 100g masła
  • 120 g gorzkiej czekolady chocolate
  • 120 g cukru
  • 150 g mąki
  • 40 g kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 2 gruszki

Przygotowanie:

  1. Masło roztopić razem z czekoladą w kąpieli wodnej. Dodać 3-4 łyżki wody.
  2. Dodać cukier, zmiksować i odstawić do ostudzenia.
  3. Gdy czekolada nie będzie gorąca, ciągle miksując dodawać po kolei jajka, kakao, mąkę i proszek do pieczenia.
  4. Gruszki obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne, ponacinać.
  5. Ciasto wylać do kwadratowej lub okrągłej formy, na wierzchu ułożyć gruszki.
  6. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok 50 minut, aż patyczek włożony do ciasta, po wyjęciu będzie suchy.
  7. Ciasto po ok 10 minutach od wyciągnięcia z piekarnika wyłożyć z formy i pokroić.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?