Zapiekane talarki

BiteDelite-pieczone-talarki-4943

BiteDelite-pieczone-talarki-4941

BiteDelite-pieczone-talarki-4931

PRZEPIS (4 porcje)

Składniki:

6-8 niedużych ziemniaków, wyszorowane pod wodą i pokrojone w grube plastry
2 łyżki oliwy z oliwek
ulubione przyprawy do warzyw, polecam nowość KOTANYI z płatkami kwiatów

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 C.
Pokrojone ziemniaki wrzucić do miski, skropić oliwą z oliwek, posypać przyprawami i dobrze wymieszać.
Wysypać na blachę do pieczenia i włożyć do piekarnika.
Piec 30-40, aż ziemniaki będą miękkie.
Gdy ziemniaczki są już upieczone wyjąć z piekarnika, podawać ciepłe.
Najlepiej smakują z kubkiem mleka lub pysznego domowego kefiru.

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?