Pierogi z grzybami z ciasta francuskiego, błyskawiczne

6559266361_05dbe2ef22_z 6559266587_238e3f3e87_z 6559266681_8999344db7_z

Pieczone pierogi w cieście francuskim. Idealne dla tych, którzy nie mają czasu na lepienie tradycyjnych pierogów. Są na prawdę przepyszne!

PRZEPIS (ok 12 szt)

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie (1 szt.)
  • ½  kg świeżych grzybów lub 30 dag suszonych
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

  1. Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki.
  2. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni z łyżką masła, doprawić do smaku. Dodać grzyby i dusić razem pod przykryciem przez ok. 10 min. Farsz gotowy.
  3. Z ciasta francuskie wycinać szklanką koła. Na środku każdego z nich ułożyć grzybowe nadzienie, złożyć i skleić ze sobą rogi. Delikatnie.
  4. Pierogi zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 st C przez ok. 15-20 minut.
Follow:
Udostępnij:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?