Pieczone pierogi w cieście francuskim. Idealne dla tych, którzy nie mają czasu na lepienie tradycyjnych pierogów. Są na prawdę przepyszne!
PRZEPIS (ok 12 szt)
Składniki:
- gotowe ciasto francuskie (1 szt.)
- ½ kg świeżych grzybów lub 30 dag suszonych
- 2 cebule
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
- Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki.
- Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni z łyżką masła, doprawić do smaku. Dodać grzyby i dusić razem pod przykryciem przez ok. 10 min. Farsz gotowy.
- Z ciasta francuskie wycinać szklanką koła. Na środku każdego z nich ułożyć grzybowe nadzienie, złożyć i skleić ze sobą rogi. Delikatnie.
- Pierogi zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 st C przez ok. 15-20 minut.