Bardzo efektowna warstwowa kawa deserowa o cudownym aromacie, serwowana na pokruszonych pierniczkach w czekoladzie.
PRZEPIS (2 porcje)
Składniki:
- ok. 4 łyżeczki kawy Jacobs Krönung
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki gorącego mleka
- bita śmietana
- 4 pierniki w czekoladzie (bez nadzienia)
Przygotowanie:
- Zaparzyć kawę.
- Zmiksowanymi piernikami (lub pokruszonymi w rękach) wyłożyć dno szklanek.
- Skropić zaparzoną kawą, a następnie przykryć warstwą bitej śmietany.
- Do kawy dolać gorące mleko i wymieszać.
- Delikatnie wlewać kawę z mlekiem do szklanek i ponownie nałożyć warstwę bitej śmietany.
- Na koniec udekorować pokruszonymi piernikami.
***
Czytam Wasze komentarze więc wiem że jest tu wielu fanów kawy, którzy tak jak ja, chętnie z nią eksperymentują. W poszukiwaniu inspiracji, zachęcam Was do zaglądania na stronę przepisynakawe.pl. Dzisiaj znalazłam tam informację o akcji którą prowadzi Jacobs. Kiedyś już była podobna promocja i widziałam, że kilka z Was chwaliło się nagrodami więc i może tym razem, komuś się uda, ale do rzeczy!
Co trzeba zrobić ?
Wystarczy, przy pomocy kreatora na TEJ stronie zaprojektować dwa zimowe kubki wraz z otulaczami i do tego wybrać ulubioną kawę.
Życzę wam powodzenia i koniecznie pochwalcie się gdy już wygracie!
A ja jutro rano zrobię sobie taką kawę. Już czuję, że będzie wyśmienita :)
akurat dzisiaj podczas spaceru myślałam o piernikowej kawce
dziękuję za przepis
wow, to na prawdę pysznie wygląda, piłam już dzisiaj 3 kawy ale narobiłaś mi ochoty na kolejną :D
Boska! Od dawna mi się taka marzy..:)
Przed świętami często zdarzało mi się robić taką kawę. Tylko dodawałam jeszcze świeżego imbiru dla wyrazistości smaku.
nie piję kawy, ale tej z chęcią bym spróbowała :)
Mmmm wspaniałe wygląda! Znak, że święta tuż tuż!