Marchewka w maślano-miodowej glazurze

7396492294_938d3b27cf_z 7396492144_65bcc04633_z 7396489688_1a9e0d2575_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 300 g młodej malutkiej marchewki
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • świeżo zmielony pieprz
  • pietruszka, świeżo posiekana (tu jak zwykle niezastąpione są nożyczki do ziół)
Przygotowanie:
  1. Wodę zagotować w garnuszku. Posolić i dodać marchewkę. Gotować ok 5 minut aż marchew zmięknie.
  2. Dodać masło, miód i sok z cytryny.
  3. Gotować jeszcze kilka minut.
  4. Podawać ciepłe, posypane świeżo zmielonym pieprzem i posiekaną pietruszką.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?