Kalafior zapiekany z masłem i słodką papryką

BiteDelite-Kalafior_Podsmazany_Na_Masle-9629

BiteDelite-Kalafior_Podsmazany_Na_Masle-9632

BiteDelite-Kalafior_Podsmazany_Na_Masle-9619

PRZEPIS

Składniki:

  • 600g kalafiora
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,zmielonej
  • świeżo zmielony pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 200°C.
  2. Różyczki kalafiora włożyć na5-7 minut do lekko osolonej gotującej się wody.
  3. Tak podgotowany kalafior odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać masło.
  4. Oprószyć papryką, świeżo zmielonym pieprzem i solą a następnie włożyć do piekarnika.
  5. Piec ok 15 minut do zrumienienia. W między czasie wymieszać delikatnie  kalafior.
  6. Podawać ciepłe.

 

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?