Grillowany kurczak ze śliwką kalifornijską

5786599602_7832d991f7_z

5786047435_51688e7cb1_z

5786046239_67cef116df_z

PRZEPIS

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • śliwki kalifornijskie
  • przyprawa do grilla

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić z włókien i kości. Pokroić na cienkie podłużne plastry.
  2. Przyprawy do mięsa wsypać do miseczki i wymieszać z oliwą (50 ml) i wodą (50 ml) .
  3. Marynować mięso w przygotowanej marynacie przez min 1/2 godziny.
  4. Na patyczki do szaszłyków nabijać śliwki przeplatając je mięsem.
  5. Grillować ok 15-20 min

 

Follow:
Share:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?