Crostini ze szpinakiem

BiteDelite-crosstini_ze_szpinakiem-0405BiteDelite-crosstini_ze_szpinakiem-0395

BiteDelite-crosstini_ze_szpinakiem-0394

Crostini to maleńkie i chrupiące kanapeczki z różnymi składnikami, które z pewnością staną się przebojem każdej imprezy. Są smaczne, zawsze wychodzą idealne i za każdym razem zaskakują swoim nakryciem. Ja przygotowałam jedną z ulubionych wersji, czyli crostini szpinakowe!

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 duża bagietka
  • 1/2 opakowania świeżego lub 1/4 mrożonego szpinaku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 1/2 ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 20g sera feta, pokruszonego
  • sól i pieprz
  • sezam

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 180°C.
  2. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać łyżkę wody, cebulę i czosnek. Posolić i usmażyć.
  3. Następnie wrzucić umyte liście świeżego szpinaku lub rozmrożony szpinak, przykryć i dusić przez kilka minut.
  4. Przyprawić do smaku pieprzem i jeszcze odrobiną soli. Odsączyć dokładnie.
  5. Wymieszać wraz z pokruszonym serem feta. Odstawić.
  6. Bagietkę pokroić na małe kromki.
  7. Na wierzchu każdej kromki ułożyć  łyżeczkę  farszu.
  8. Włożyć do piekarnika.
  9. Piec przez 15-20 min aż ciasto się zarumieni.
  10. Posypać sezam i podawać.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?