Pytacie o zdrowe przekąski. Kto jeszcze nie zna i nie próbował chipsów z jarmużu musi szybko nadrobić! Bardzo chrupiace, lekkie i smaczne, do zrobienia w kilka minut! Sezon na jarmuż trwa na całego więc do dzieła!
PRZEPIS
Składniki:
- świeży jarmuż
- łyżka oliwy z oliwek
- świeżo zmielona sól morska
Przygotowanie:
- Liście jarmużu rozłożyć na blasze, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą (można dodać inne przyprawy tj. czosnek, papryka, oregano).
- Włożyć do nagrzanego piekarnika (180-200 st C) na 7-8 minut.
- Pilnować aby się nie przypaliły.
- Gdy liście całkowicie wyschną i staną się chrupiące – przekąska gotowa!
- Najlepiej zjadać od razu – wtedy są najsmaczniejsze :)
takie chipsy to bardzo zdrowa i przede wszystkim smaczna przekąska :)
Heej :) Sledze Twojego bloga od dluzszego już czasu i pragnę Ci powiedziec, ze posiadasz naprawdę wielki talent do pisania :) Dawno tak dobrze się nie bawiłem czytajac czyjs tekst, a uwierz, cos dobrego do czytania to dla mnie forma naprawdę swietnej rozrywki, oczywiscie w pozytywnym sensie :) Pozdrawiam cieplutko w te chłodne dni :)
No no nooo! Widziałam już kiedyś gdzieś przepis na takie czipsy, ale niestety wtedy mieszkalam w malym miescie i nigdzie nie moglam znalexc jarmuzu. Moze teraz w duzym pojdzie mi latwiej. A o przepisie zapomnialam. Dzięki za przypomnienie. Zrobię jutro – mam nadzieję, że smak będzie wyśmienity :)
Nigdy nie byłem przekonany co do jarmużu… Może powinienem spróbować tak jak piszesz – z czosnkiem lub z oregano?
W każdym razie bardzo ciekawa pozycja na liście przekąsek :D
Łał, nie wiedziałem że zdrowe jedzonko może być tak smaczne, jestem zadowolony :)
Chpisy jarmużowe? Nigdy bym nie pomyślała, że to w ogóle możliwe :)
Szkoda, ze Twoj blog jest tak mało znany :( Naprawde zaslugujesz na o wiele większy, jak to mówi teraz młodziez „fejm”, niż Cię otacza, ale nic, miejmy nadzieje, ze jednak i Ty doczekasz swoich przyslowiowych pięciu minut :)