Rustic Plum Galette

7759941726_d2868a6153_z 7759941588_f15a8a4221_z

RECIPE

Ingredients:

  • 2 1/2 cups flour
  • 1 cup cold butter, cut into pieces
  • 5 tablespoons plus 1 teaspoon sugar
  • pinch salt
  • 1/2 cup ice water
  • almonds
  • 5 to 6 plums, halved, pitted, and sliced 1/4 inch thick
Directions:
  1. In a food processor, combine flour, butter, 1 teaspoon sugar, and salt. Pulse until mixture resembles coarse meal. Sprinkle with 1/4 cup ice water. Pulse until dough is crumbly but holds together when squeezed.
  2. Remove dough from processor and refrigerate 1 hour.
  3. Preheat oven to 180º C. On a floured surface, roll out dough to 1/4-inch thickness. Transfer to a parchment-lined baking sheet. Transfer plums to dough, press lightly to fan out, leaving a 2-inch border.
  4. Sprinkle with almonds. Fold edge of dough over fruit.
  5. Bake until crust is golden and underside is cooked through, about 40 minutes.

 

Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?