Plum Sponge Cake

BiteDelite-ciasto-ze-sliwkami-4-2

BiteDelite-ciasto-ze-sliwkami-4-0150

BiteDelite-ciasto-ze-sliwkami-4-0152

RECIPE

Ingredients:

  • 5 eggs
  • 1 cup caster sugar
  • 1 1/5 cup oil
  • 300 g buttermilk or yogurt
  • 3 3/4 cup plain flour
  • 2 teaspoon baking powder
  • 1 cupful sliced fresh plums

Directions:

  1. Preheat oven to 180 C. Grease and flour one 23cm tube cake tin.
  2. In a bowl, beat the egg whites until stiff peaks form, add sugar, yolks and mix.
  3. Stir together the flour and baking powder and then beat the flour mixture into the oil and yogurt. Gently fold in the egg mixture.
  4. Spread the batter evenly into the prepared tin.  Arrange the plums, skin side down, attractively over the batter.
  5. Bake in preheated oven for 50 minutes or until cake tests done.
  6. Transfer to a cooling rack and allow to cool before serving.
Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?