Mazurka with caramel & popcorn

BITEDELITE-mazure-jajeczko-z-popcornem-i-karmelem-1777

BITEDELITE-mazure-jajeczko-z-popcornem-i-karmelem-1778

BITEDELITE-mazure-jajeczko-z-popcornem-i-karmelem-1779

BITEDELITE-mazure-jajeczko-z-popcornem-i-karmelem-1784

BITEDELITE-mazure-jajeczko-z-popcornem-i-karmelem-1781

Mazurek or Mazurka (in english) is a simple traditional Polish cake baked for Easter. There are various kinds of Polish mazurek made from different dough. The dough is interleaved with a nut mass, preserves or a jam. The surface of mazurek is decorated with icing, chocolate, toffee, marzipan, dried or fresh fruit, almonds, nuts and raisins.

RECIPE

PASTRY

Ingredients

  • 160 g wheat flour
  • 90 g potato flour
  • 70 g sugar
  • 150 g butter
  • 1 egg

Directions

  1. Sift the flours into a large bowl. Add the sugar, butter and egg.
  2. Mix all ingredients until they are combined and the dough forms a nice round ball.
  3. Using a rolling pin flatten the dough quite thinly.
  4. Cut into 3 rectangular (10x 30).
  5. Bake at 180 C until golden brown.
  6. Brush the cake with caramel cream.
  7. Add salted  popcorn.
  8. Pour melted chocolate and caramel.
Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?