Classic Omelette with Tomato & Basil

BiteDelite-omlet-z-pomidorkami-4571

BiteDelite-omlet-z-pomidorkami-4573BiteDelite-omlet-z-pomidorkami-4568

A simple omelette is delicious and brilliant for breakfast.

RECIPE
Ingredients:

  • 2 eggs
  • 1 tablespoon cold water
  • salt and ground pepper
  • 1-2 tablespoons butter
  • tomatoes
  • fresh basil

Directions:

  1. Crack the eggs into a jug. Add the water and use a fork to whisk until well combined.
  2. Season with salt and pepper.
  3. Melt the butter in a medium non-stick frying pan over medium-high heat until foaming.
  4. Pour in the egg mixture, tilting the pan slightly to cover the base.
  5. Add tomatoes.
  6. As the omelette sets, use a spatula to gently lift and stir so any uncooked egg runs underneath to cook. Cook for 1-2 minutes or until the base of the omelette is set and light golden, and the top is still slightly fluid.
  7. Serve immediately with fresh basil.
Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?