Chocolate Banana Tart

6973530220_0c589fd196_z

7119612185_488298bd99_z6973530854_9679a03937_z

RECIPE

PIE CRUST

Ingredients

  • 300 g flour
  • 150 g butter
  • 1/4 cup cocoa powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/6 cup stewia powder or 1/2 cup confectioners sugar
  • 1 egg yolk
  • 3 tablespoons ice water

Directions

  1. Sift the flours into a large bowl. Add the butter and egg, cocoa powder, stevia or sugar, water, salt.
  2. Mix all ingredients until they are combined and the dough forms a nice round ball. Wrap in plastic wrap, and chill for at least 30 minutes before rolling.
  3. Using a rolling pin flatten the dough quite thinly.
  4. Roll out dough, and put in a pie plate. Fill with desired filling and bake.
  5. Bake at 180 C until crust.

 

CHOCOLATE GANACHE with bananas

Ingredients

  • 100g bittersweet chocolate, chopped
  • 2 cups heavy cream
  • 40g butter, cut into pieces
  • 1/2 tablespoon stewia powder or 2 tablespoon confectioners sugar (optional)
  • 2 bananas
Directions:
  1. Warm the heavy cream in a small saucepan over medium heat until it just starts to boil. Let sit for 1-2 minutes.
  2. Add the butter (and sugar if you want super sweet tart) and stir until smooth.
  3. Pour the ganache onto a crust pie.
  4. Cut 2 bananas into slices and decorate the top of the tart.
  5. Chill in the refrigerator about 30 minutes.

 

 

Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?