DIY: masło orzechowe

©BiteDelite-peanut-butter-0398

©BiteDelite-peanut-butter-0406

PRZEPIS

Składniki:

  • 150 g orzechów ziemnych (najlepiej już uprażone, lekko solone)
  • opcjonalnie: 1 łyżeczka miodu

Przygotowanie:

  1. Orzechy obrać i uprażyć na patelni (jeśli nie mamy prażonych).
  2. Wsypać do blendera, posolić (ok 1/2 łyżeczki soli na 150 g orzeszków, o ile nie były wcześniej solone), można dodać odrobinę miodu.
  3. Miksować przez ok 1 minutę, wymieszać łyżeczką zgarniając brzegi misy.
  4. Miksować do uzyskania maślanej konsystencji.
  5. Ponieważ lubię gdy mi coś chrupie miedzy zębami, nigdy nie miksuje na idealnie gładką masę;)
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?