Ciasteczka arachidowe

6853450993_3142ce78d2_z

6853450751_513ff0c4cd_z

6853450507_1cc90d8d56_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 125 g masła
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych
  • 1/3 szklanki drobno rozdrobnionych płatków kukurydzianych
  • 1 szklanka orzeszków ziemnych |(solonych)

Przygotowanie:

  1.  Masło utrzeć z cukrem konsystencja będzie lekko kremowa.
  2. Dodać jajko i mieszać aż ładnie się połączy.
  3. Następnie dodać przesianą mąkę i sodę oczyszczoną. Połączyć. Dalej dodać płatki owsiane i płatki kukurydziane i wszystko razem dobrze wymieszać. Na końcu wsypać orzechy tak dużo jak lubimy – min. 1 szklanka, delikatnie wymieszać.
  4. Na lekko natłuszczonej tacy piekarnika układać łyżką kulki ciasta w kilku centymetrowej odległości. Na koniec rozgnieść je lekko.
  5. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 10 do 12 minut, aż uzyskają złoty kolor.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?