PRZEPIS
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1/2 szklanka mleka
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 100 ml śmietany kremówki
- łyżka cukru pudru
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 2 kostki czekolady starte
- orzechy pokruszone
Przygotowanie:
- Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać resztę i zmiksować na gładką masę.
- Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego i wlewać na rozgrzane urządzenie do pieczenia pączków*.
- Piec ok 2-3 min. Wyciągać i piec kolejne partie.
- Gotowe pączki smarować kremem: ubita śmietana z cukrem pudrem.
- Posypać wiórkami kokosowymi lub pokruszonymi orzechami.
* jeśli nie posiadamy urządzenia do pieczenia pączków, możemy upiec je w piekarniku nagrzanym do 175st C w foremkach do pieczenia oponek przez 10-12 min aż nabiorą złotego koloru.
Ekstra wyglądają aż ślinka cieknie z chęcią wypróbuje przepis. :)
Wyglądają naprawdę świetnie :)