Pieczony łosoś w migdałach z pesto z rukoli

6646772601_e9e6cbf456_z

6646771593_b419dd1d55_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 100g fileta z łososia
  • łyżka płatków migdałowych
  • sok z cytryny
  • przyprawy (sól, pieprz)

Przygotowanie:

  1. Łososia skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce.
  2. Posypać przyprawami, płatkami migdałowymi i zawinąć w folię aluminiową.
  3. Piec ok.30 min. w temp. 180-200 st. C.

PESTO Z RUCOLI

Składniki:

  • 100 g rukoli
  • 70g orzechów pini (ewentualnie włoskich)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • sól morska i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy do czasu uzyskania zielonej pasty. Gdy jest zbyt gęste – rozcieńczyć pesto odrobiną wody.
  2. Gotowe!
Follow:
Udostępnij:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?