Jajka faszerowane, podsmażane na maśle w skorupkach

BiteDelite-Faszerowane-jajka-454

BiteDelite-Faszerowane-jajka-434

BiteDelite-Faszerowane-jajka-464

BiteDelite-Faszerowane-jajka-4430

PRZEPIS

Składniki:

3 jaja
1 łyzka majonezu
½ łyżeczki startego chrzanu
1 łyżka płatków migdałów
zioła, kiełki lub rzeżucha
sól, pieprz do smaku
1 łyżka masła
Przygotowanie:

Jaja ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie (ok 10 minut).
W międzyczasie uprażyć płatki migdałów na suchej rozgrzanej patelni.
Wystudzone jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż, na 2 połówki.
Łyżeczką wydrążyć środek jajek, delikatnie aby nie uszkodzić skorupek, poszatkować, przełożyć do miseczki, wymieszać z łyzką majonezu i przyprawić do smaku.
Farszem wypełnić skorupki jaj i smażyć na patelni z łyżką masła przez 2 minty, do zrumienienia.
Przełożyć na talerz, posypać płatkami migdałów, udekorować świeżymi ziołami podawać ze świeżym pieczywem

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?