Zupa krem z pomidorów

©BiteDelite-krem-z-pomidorow-3429

BiteDelite-krem-z-pomidorow-3431

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • liście szpinaku lub bazylii
  • świeżo zmielony pieprz i sól do smaku
  • 1/2 szklanki śmietany lub jogurtu
  • paluchy grissini

Przygotowanie:

  1. Oliwę z oliwek wlać do garnka, podgrzewać na małym ogniu, dodać pokrojoną w piórka cebulę i ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, smażyć chwilę 3-5 minut.
  2. Dodać pomidory z puszki i łyżeczkę cukru.
  3. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Gotować przez chwilę. Zmiksować blenderem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodać pół szklanki lub jeśli to konieczne, jeszcze więcej wody.
  5. Podawać krem udekorowany śmietaną razem z paluchami grissini, liśćmi bazylii lub szpinaku..
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?