Truskawki pod kruszonką

7165854199_f0fabf736f_z7165854591_fe3549be87_z

Ciepłe owoce pod pyszną kruszonką to zdecydowanie jeden z najsmaczniejszych letnich deserów!
Mało pracochłonnych i bardzo smacznych.

PRZEPIS

Składniki:

400 g truskawek
1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżki stewii w pudrze (lub 1/4 szklanki cukru)
3 łyżki zimnego masła
szczypta soli

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180-200 st C
Owoce włożyć do małych żaroodpornych naczyń (dobrze sprawdzą się kolkilki lub naczynia ceramiczne na tartę)
Pozostałe składniki zagnieść, krusząc rozsypać po truskawkach.
Zapiekać przez 20-25 min aż owoce będą miękkie i puszczą sok a kruszonka się przyrumieni.

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?