BiteDelite-tosty-francuskie-z-bananami-6170

BiteDelite-tosty-francuskie-z-bananami-6172

 

PRZEPIS

Składniki:

  • 4  kromki chleba
  • 2 banany, pokrojone
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ok 4 łyżek masła do smażenia
  • 100 g greckiego jogurtu lub serka mascarpone albo lodów waniliowych lub bitej śmietany
  • 2 łyżki roztopionej w kąpieli wodnej nutelli lub czekolady

Przygotowanie:

  1. Jajko roztrzepać w misce, dodać mleko, cynamon i miód. Wymieszać dokładnie.
  2. Kromki chleba zanurzać w miksturze z obydwu stron.
  3. Na patelni roztopić masło i smażyć kromki chleba aż masa jajeczna będzie dobrze ścięta i zarumieniona, ok 3 minut z każdej strony.
  4. Usmażone tosty przełożyć na talerz, jeszcze ciepłe kromki przełożyć plastrami bananów.
  5. Podawać oblane roztopioną nutellą wraz z keksem jogurtowym.

 

Follow:

Skomentuj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.