Bułeczka zapiekana z farszem szpinakowym

PRZEPIS Składniki 2 bułki 1 szklanka świeżego szpinaku 1 jajko 1/3 szklanki pokruszonego sera feta szczypta soli (polecam sól Halit) szczypta pieprzu Przygotowanie: Szpinak wrzucić na patelnię, podlać wodą (ok 1/4 szklanki) i zostawić na średnim ogniu na ok 3-4 min, od czasu do czasu mieszając. Blanszowany szpinak włożyć do miski, dodać jajko, pokruszony ser feta, sól i pieprz. Dokładnie wszystko…
Zobacz post
Share:

Omlet z cebulką

Mój sprawdzony przepis na puszysty omlet, który zawsze wychodzi pyszny! Nie zawiera mąki, znakomity w wersji na słodko jak i na słono. Dzisiaj proponuje wersję śniadaniową – z cebulką! PRZEPIS Składniki: 2 jajka 1 łyżka wody szczypta soli szczypta pieprzu (jeśli wersja na słono) 2 łyżki masła 2 całe cebulki szalotki wraz  z szczypiorem Przygotowanie: Jajka roztrzepać razem z wodą, solą…
Zobacz post
Share:

Pankejki z miodem pomarańczowym

PRZEPIS Składniki: 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 4 łyżki klarowanego masła 1 i 1/4 szklanki mleka miód pomarańczowy Przygotowanie: W wysokim naczyniu zmiksować składniki, odstawić na 20 min. aby ciasto zdążyło się napowietrzyć, będzie bardziej puszyste, dla niecierpliwych: można pominąć:) Smażyć na patelni teflonowej z obu stron, aż do zarumienienia. Podawać polane miodem, polecam…
Zobacz post
Share:

Jabłka pieczone z bakaliami z kruszonką z ciastek zbożowych

    Zdrowe i pyszne zimowe śniadanie w 10 minut? Z ciastkami belVita, które jako element  zbilansowanego śniadania w połączeniu z produktem mlecznym, ulubionym owocem i ciepłym napojem dają nam energię na rozpoczęcie dnia. Po zjedzeniu takiego zbilansowanego śniadania, którego składnikiem są ciastka belVita, węglowodany są stopniowo uwalniane do organizmu aż przez 4 godziny. Mój ulubiony wariant belVity Musli z…
Zobacz post
Share:

Muffiny z jabłkami

Prosty przepis na puszyste, rozpływające się w ustach babeczki jabłkowe z cynamonem. Kwaskowate jabłka prosto z sadu dają niepowtarzalny smak:) PRZEPIS (ok 14 muffinów) Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 kopiasta łyżka cynamonu – najlepiej świeżo startego, ja użyłam mielonego cynamonu firmy Kotanyi w nowym opakowaniu – jak obiecuje producent, dzięki któremu przyprawy zachowują intensywny aromat.…
Zobacz post
Share: