Kasza jaglana z bakaliami

Jakiś czas temu, moja bliska koleżanka dietetyk polecała mi kaszę jaglaną ze względu na jej wartości odżywcze, a nawet lecznicze! Kasza jaglana wciąż nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje. A szkoda, bo ma oryginalny smak i świetnie komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i słonymi. Wypróbowałam w ostatnim czasie kilka przepisów z tą kaszą. Te najsmaczniejsze opublikuję oczywiście na blogu. Oto…
Zobacz post
Share:

Jajecznica w bułce

    Tym wpisem chciałam udowodnić, że najzwyklejsza na świecie jajecznica, podana w nietypowy sposób smakuje zupełnie inaczej! Tym razem usmażoną na teflonowej patelni jajecznicę, z pokrojonym cieniutkim  kabanosem, przyprawioną solą himalajską oraz świeżo zmielonym pieprzem, podałam w podpieczonej w tosterze bułce. Dodatek świeżej pietruszki  obowiązkowo!
Zobacz post
Share:

Kanapki z pastą awokado i jajkiem

  PRZEPIS Składniki: 2 grzanki z chleba razowego 1/2 dojrzałego awokado łyżka oliwy z oliwek kilka kropel soku z cytryny świeżo mielona sól i pieprz jajko ugotowane na twardo   Przygotowanie: Chleb obiec w tosterze. Awokado rozgnieść widelcem, dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Pastę nałożyć na kromki. Obrane i pokrojone jajko ułożyć na wierzch kanapek. Skropić oliwą z…
Zobacz post
Share:

Pieczony banan z twarożkiem i musli

    Pieczony banan z twarożkiem i musli jako pyszne śniadanie, które doda energii na długi poranek. Moje ulubione po porannym treningu. PRZEPIS Składniki: 150 g twarogu półtłustego 50 g jogurtu naturalnego garść musli 1-2 łyżeczki miodu 1/2 banana Przygotowanie: Przekrojonego wzdłuż banana zrumienić z dwóch stron na patelni. Twarożek wymieszać z jogurtem. Posypać musli. Na wierzch położyć podpieczonego banana.…
Zobacz post
Share: