Słodkie kości

8116767779_5b24d5dabc_z

8116776800_e606b00f58_z

8116767311_c4d6d64e55_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 białka
  • 125 g cukru pudru (można zastąpić 30g stewii w pudrze)
  • woreczek dekoratorski
  • 2 łyżeczki dżemu truskawkowego

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 120ºC.
  2. Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier (lub stewię) i ubijać do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  3. Gotową pianę umieścić w worku do dekoracji.
  4. Na papierze do pieczenia tworzyć nieduże kleksy w kształcie kości.
  5. Włożyć do piekarnika na 20-30 min.
  6. Wyłączyć piekarnik, otworzyć drzwiczki i suszyć w nim bezy przez ok godzinę.
  7. Gotowe kosteczki dekorować dżemem.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?