Szparagi w aksamitnym sosie

PRZEPIS Składniki: 250g zielonych szparagów 100g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki soku z limonki szczypta soli i pieprzu świeży szpinak Przygotowanie: Szparagi umyć, można ale nie trzeba ich obierać (zielone szparagi nie zawierają tak tawardych włókien jak białe szparagi), odciąć końcówki. Zagotować wodę z odrobiną cukru i soli najlepiej w specjalnym wysokim garnku. Jeśli nie posiadamy takiego naczynia to w szerokim…
Zobacz post
Udostępnij:

Grillowany ananas z kokosową śmietanką

PRZEPIS Składniki: 1 świeży ananas, obrany, i pokrojony wzdłuż na ósemki 2 łyzki brązowego cukru 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/3 szklanki śmietany kremówki 1/2 szklanki (albo więcej jak ktoś lubi) wiórków kokosowych Przygotowanie: Rozpalić grill lub rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu. Ananasa obrać ze skóry, przekroić wzdłuż, każdą połówkę jeszcze raz na pół, wyciąć twarde środki i każdą ćwiartke przekroię…
Zobacz post
Udostępnij:

Tatar z awokado i kiwi

    PRZEPIS Składniki: 1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone 2 kiwi, obrane i pokrojone garść świeżego szpinaku szczypta soli himalajskiej 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin 1 łyżeczka soku z limonki Przygotowanie: Awokado i kiwi pokrojone w drobną kosteczkę wrzucić do miseczki. Skropić oliwą i sokiem z limonki, przyprawić solą i wymieszać. Włożyć do 2 ramekinów i ubić widelcem.…
Zobacz post
Udostępnij:

Krewetki na szybko

  PRZEPIS Składniki: krewetki tygrysie 2 łyżki pietruszki, posiekanej 2 łyzki masła 1/2 ząbka czosnku sok z 1 cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krewetki marynować w soku z cytryny przez min 15 min. Masło roztopić na patelni, dodać czosnek, zrumienić a następnie wrzucić krewetki. Gotować aż nabiorą ładnego pomarańczowego koloru. Dodać pozostały sok z cytryny i pietruszkę. Przyprawić…
Zobacz post
Udostępnij:

Gruszka z serem blue, orzechami i grisini

Składniki: dojrzała gruszka ser typu blue o kremowej konsystencji, np. Castello orzechy włoskie paluszki grisini – popularne włoskie pieczywo w kształcie paluchów miód pomarańczowy
Zobacz post
Udostępnij:

Figi z szynką parmeńską i kozim serem

PRZEPIS Składniki: 1 świeża figa 1 plasterek szynki prosciutto około 1 łyżki sera koziego 1 łyzka octu balsamicznego z dodatkiem szczypty cukru 2-3 pistacje, pokruszone Przygotowanie: Szynkę pokroić na mniejsze plasterki i zapiec w piekarniku lub na grillu aż stanie się chrupiąca. Przekrojoną na pół figę ułożyć na talerzu razem z serem. Skropić octem balsamicznym i posypać pistacjami. Dodać podpieczoną szynkę…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?