Grillowany ananas z kokosową śmietanką

PRZEPIS Składniki: 1 świeży ananas, obrany, i pokrojony wzdłuż na ósemki 2 łyzki brązowego cukru 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/3 szklanki śmietany kremówki 1/2 szklanki (albo więcej jak ktoś lubi) wiórków kokosowych Przygotowanie: Rozpalić grill lub rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu. Ananasa obrać ze skóry, przekroić wzdłuż, każdą połówkę jeszcze raz na pół, wyciąć twarde środki i każdą ćwiartke przekroię…
Zobacz post
udostępnij

Tatar z awokado i kiwi

    PRZEPIS Składniki: 1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone 2 kiwi, obrane i pokrojone garść świeżego szpinaku szczypta soli himalajskiej 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin 1 łyżeczka soku z limonki Przygotowanie: Awokado i kiwi pokrojone w drobną kosteczkę wrzucić do miseczki. Skropić oliwą i sokiem z limonki, przyprawić solą i wymieszać. Włożyć do 2 ramekinów i ubić widelcem.…
Zobacz post
udostępnij

Krewetki na szybko

  PRZEPIS Składniki: krewetki tygrysie 2 łyżki pietruszki, posiekanej 2 łyzki masła 1/2 ząbka czosnku sok z 1 cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krewetki marynować w soku z cytryny przez min 15 min. Masło roztopić na patelni, dodać czosnek, zrumienić a następnie wrzucić krewetki. Gotować aż nabiorą ładnego pomarańczowego koloru. Dodać pozostały sok z cytryny i pietruszkę. Przyprawić…
Zobacz post
udostępnij

Figi z szynką parmeńską i kozim serem

PRZEPIS Składniki: 1 świeża figa 1 plasterek szynki prosciutto około 1 łyżki sera koziego 1 łyzka octu balsamicznego z dodatkiem szczypty cukru 2-3 pistacje, pokruszone Przygotowanie: Szynkę pokroić na mniejsze plasterki i zapiec w piekarniku lub na grillu aż stanie się chrupiąca. Przekrojoną na pół figę ułożyć na talerzu razem z serem. Skropić octem balsamicznym i posypać pistacjami. Dodać podpieczoną szynkę…
Zobacz post
udostępnij