Jeśli do tej pory tego nie próbowaliście, powinnyście koniecznie, bo deser jest niesamowicie smaczny! I bardzo, ale to baaaardzo słodki… Jest tak pyszny, że na pewno zrobię je jeszcze nie raz:) Świąteczna wersja popularnego brytyskiego ciasta rocky road z dużą ilością czekolady . Przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie, bez pieczenia.
Przepis wg Nigelli
Składniki:
- 125 g masła
- 300 g gorzkiej czekolady
- 3 łyżki płynnego miodu
- 200 g herbatników
- 100 g pianek marshmallows, kolorowych
- 2 łyżki cukru pudru do posypania
Przygotowanie:
- Masło i czekoladę roztopić w rondelku razem z miodem.
- Herbatniki pokruszyć na drobne kawałki a następnie dodać do roztopionej czekolady, wymieszać razem z piankami.
- Przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
- Po zastygnięciu, posypać wierzch ciasta cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.