Popcorn z orzechami w czekoladzie

6260553836_dd3ed0b9af_z

6260028005_22c2fb14e3_z

6260027783_20d9a3d702_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego popcornu
  • 50 g pokruszonych orzechów
  • 20 g pokruszonej czekolady ( np. z nadzieniem toffi)
  • 100 g mlecznej czekolady lub nutelli

Przygotowanie:

  1. Popcorn umieścić w misce, wymieszać z orzechami i kawałkami pokruszonej czekolady nadziewanej.
  2. Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali i polać nią popcorn.
  3. Wymieszać i pozostawić na ok 15 min, aż czekolada stwardnieje.
  4. Podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczek i podawać.
  5. Można przełożyć do pojemnika i zjeść w przeciągu 3 dni.

Follow:

Skomentuj