Piernikowo – kawowo

output_1pQuwC

BITEDELITE-piernikowa kawa-6718

BITEDELITE-piernikowa kawa-6737

BITEDELITE-piernikowa kawa-6709

Bardzo efektowna warstwowa kawa deserowa o cudownym aromacie, serwowana na pokruszonych pierniczkach w czekoladzie.

PRZEPIS (2 porcje)
Składniki:

  • ok. 4 łyżeczki kawy Jacobs Krönung
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki gorącego mleka
  • bita śmietana
  • 4 pierniki w czekoladzie (bez nadzienia)

Przygotowanie:

  1. Zaparzyć  kawę.
  2. Zmiksowanymi piernikami (lub pokruszonymi w rękach) wyłożyć dno szklanek.
  3. Skropić zaparzoną kawą, a następnie przykryć warstwą bitej śmietany.
  4. Do kawy dolać gorące mleko i wymieszać.
  5. Delikatnie wlewać kawę z mlekiem do szklanek i ponownie nałożyć warstwę bitej śmietany.
  6. Na koniec udekorować pokruszonymi piernikami.

 

***

Czytam Wasze komentarze więc wiem że jest tu wielu fanów kawy, którzy tak jak ja, chętnie z nią eksperymentują. W poszukiwaniu inspiracji, zachęcam Was do zaglądania na stronę przepisynakawe.pl. Dzisiaj znalazłam tam informację o akcji którą prowadzi Jacobs. Kiedyś już była podobna promocja i widziałam, że kilka z Was chwaliło się nagrodami więc i może tym razem, komuś się uda, ale do rzeczy!

Zrzut ekranu 2015-11-23 o 13.03.52

Co trzeba zrobić ?
Wystarczy, przy pomocy kreatora na TEJ stronie zaprojektować dwa zimowe kubki wraz z otulaczami i do tego wybrać ulubioną kawę.

Zrzut ekranu 2015-11-23 o 13.03.45

Życzę wam powodzenia i koniecznie pochwalcie się gdy już wygracie!

 

7 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Przed świętami często zdarzało mi się robić taką kawę. Tylko dodawałam jeszcze świeżego imbiru dla wyrazistości smaku.

  6. 6
  7. 7

Skomentuj

Zobacz również