Pieczona dynia

BITEDELITE-pieczona-dynia-5605

BITEDELITE-pieczona-dynia-5610

BITEDELITE-pieczona-dynia-5609

BITEDELITE-pieczona-dynia-5616

Pyszna przekąska lub aromatyczny dodatek do obiadu – delikatne kawałki pieczonej dyni oprószone solą morską i skropione oliwą z oliwek.

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 dynia Hokkaido
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzać do 220°C.
  2. Dynię umyć, przekroić i pozbawić pestek.
  3. Następnie pokroić na małe kawałki i przełożyć na brytfannę.
  4. Skropić oliwą, przyprawić solą morską.
  5. Całość wymieszać i włożyć do piekarnika na mniej więcej 15 minut.
  6. Przełożyć do głębokiego talerza i gotowe!
Follow:

Komentarzy: 3

  1. Anonimowy
    29/09/2015 / 13:02

    ślinka cieknie na sam widok:P

  2. Anulka
    29/09/2015 / 15:40

    uwielbiam taką dynię :)

  3. Sylwia
    17/05/2016 / 08:55

    Pyszna sprawa moje dzieciaki ją uwielbiają :)

Skomentuj