Pankejki z miodem pomarańczowym

7850186404_d739f4c5c7_z

7850186188_f56263f96d_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 4 łyżki klarowanego masła
  • 1 i 1/4 szklanki mleka
  • miód pomarańczowy

Przygotowanie:

  1. W wysokim naczyniu zmiksować składniki, odstawić na 20 min. aby ciasto zdążyło się napowietrzyć, będzie bardziej puszyste, dla niecierpliwych: można pominąć:)
  2. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron, aż do zarumienienia.
  3. Podawać polane miodem, polecam grecki organiczny miód o przyjemnym, łagodnym smaku i zapachu kwiatu pomarańczy.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?