Paluchy z ciasta francuskiego z szynką, serem i czarnuszką

Paluszki sprawdzą się zarówno na śniadanie – idealnie smakują z jajkiem na miękko! I  jako samodzielna przekąska.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0746

1. Kawałki szynki szwarcwaldzkiej ułożyć na papierze do pieczenia.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0748

2. Na kawałkach szynki ułożyć paski ciasta francuskiego.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0749

3. Posypać startym serem.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0753

4. Oprószyć słodką papryką.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0753

5. Posypać czarnuszką (można pominąć lub użyć kminku lub sezamu).

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0755

6. Każdy pasek zawinąć.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0757

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0759

7. Włożyć do nagrzanego piekarnika (150st C) i zapiekać przez ok 15-20 minut.

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0761

8. Gotowe!

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0763

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0787

BITEDELITE-paluchy-z-ciasta-francuskiego-z-szynka-0788

 

1 comment

  1. 1

    Ta szyneczka jest wprost doskonała do robienia takich paluszkowych przekąsek chrupiąca i smaczna na pewno zyska wielu zwolenników takiego szybkiego dania

Skomentuj

Zobacz również